Tορτίγιες γεμιστές με πικάντικο μοσχάρι, πιπεριές και γιαούρτι
Ετοιμάζονται στο άψε σβήσε αυτές οι χορταστικές τορτίγιες με πικάντικο μοσχάρι. Τόσο οι πιπεριές όσο και το κρέας, κομμένο σε μπαστουνάκια, σοτάρονται ταχύτατα.
Για να φτιάξουμε τορτίγιες γεμιστές με πικάντικο μοσχάρι, πιπεριές και γιαούρτι, αρχικά ζεσταίνουμε το πιο μεγάλο μας αντικολλητικό τηγάνι σκέτο σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει και να καπνίσει.
Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλες τις πιπεριές, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, τις πάπρικες, το καγιέν και το κύμινο για 6 λεπτά, ανακατεύοντας σχεδόν συνεχώς.
Βγάζουμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπαστουνάκια του μοσχαριού για 4 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρισμα
Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες.
Μοιράζουμε στην καθεμία τα υλικά, με την εξής σειρά: πρώτα το μείγμα του τηγανιού, έπειτα την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και από 1 μεγάλη κουτ. σούπας γιαούρτι.
Διπλώνουμε την κάθε τορτίγια και σερβίρουμε, τις τορτίγιες γεμιστές με πικάντικο μοσχάρι, πιπεριές και γιαούρτι, αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.