Ετοιμάσαμε τη συνταγή με τις ακόλουθες εξαιρετικές πρώτες ύλες από την ΑΒ Βασιλόπουλος:

Οι Χυλοπίτες φαρδιές Πηλίου «η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» παράγονται αποκλειστικά από σκληρό σιμιγδάλι, φρέσκα αυγά και φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Ιδανικές για να τις απολαύσουμε σαν συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο.

Το Φρέσκο Γάλα Θεσσαλίας 3,5% «η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» προέρχεται από επιλεγμένες μικρές φάρμες του νομού Μαγνησίας. Παστεριώνεται για 7 ημέρες και φτάνει καθημερινά στο τραπέζι μας αγνό και φρέσκο. Έχει τιμηθεί με το Χρυσό Βραβείο στα World Quality Awards 2020 από το Διεθνές Ινστιτούτο Ποιότητας, Monde Selection.

Η Γραβιέρα Κρήτης Τρύπας «ΑΒ Επιλογή» είναι επιτραπέζιο κίτρινο παραδοσιακό σκληρό τυρί, ΠΟΠ. Ωριμάζει σε σπηλιές στα ορεινά της Κρήτης τουλάχιστον για 6 μήνες, παράγεται από επιλεγμένο κρητικό πρόβειο και γίδινο γάλα. Έχει βραβευτεί με 2 Χρυσά Αστέρια Ανώτερης Γεύσης 2021 από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης.

Το Ανθότυρο Κρήτης «ΑΒ Επιλογή» είναι επιτραπέζιο λευκό τυρί μαλακού τύπου με δροσερή, γλυκιά γεύση και έντονα αρώματα κρέμας. Παράγεται με επιλεγμένο κρητικό γάλα και διατηρεί επιπρόσθετο ποσοστό πρόβειου κρητικού γάλακτος. Έχει κερδίσει 1 Χρυσό Αστέρι Ανώτερης Γεύσης 2021 από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης.

Το Κατσικίσιο τυρί Κισσάβου σε άλμη «ΑΒ Επιλογή» παράγεται από ντόπιο, ολόφρεσκο γάλα από επιλεγμένες παραδοσιακές εγχώριες φυλές αιγών που εκτρέφονται στην πλούσια σε βιοποικιλότητα περιοχή του Κισσάβου. Έχει διακριθεί με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2021 από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης.

Τo Κασέρι Ελασσόνας «ΑΒ Επιλογή» είναι τυρί Π.Ο.Π. από πρόβειο και γίδινο γάλα ζώων ελευθέρας βοσκής από τη Θεσσαλία. Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη και χαρακτηριστική γεύση και υφή του και κατέχει 2 Χρυσά Αστέρια στα Βραβεία Ανώτερης Γεύσης 2019 από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης.
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6-7

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις χυλοπίτες Πηλίου με 4 ελληνικά τυριά και ντοματίνια στον φούρνο, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ και 100 ml από το γάλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μέτριο, βαθύ ταψί.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να κοχλάζει το γάλα.
  5. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το γάλα, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
  7. Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε, σκορπίζουμε τα ντοματίνια και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών