ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά «Flamenco»Αυγά «Flamenco»
10' προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 14'

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σκραμπλ αυγά με κορν φλάουρ ξεκινάμε ανακατεύοντας το κορν φλάουρ με 2 κουτ. σούπας νερό, μέχρι να διαλυθεί καλά και να μην έχει σβώλους. Προσθέτουμε τις 2 κουτ. σούπας από το βούτυρο, τα αυγά και λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν. Μικρά κομματάκια βουτύρου θα είναι ακόμα εμφανή στο μείγμα, αλλά δεν μας ενοχλούν.
  2. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας νερό, μέχρι να αρχίσει να εξατμίζεται.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά. Δεν ανακατεύουμε. Περιμένουμε 1 λεπτό, μέχρι η βάση των αυγών να αρχίσει να πήζει. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε τα αυγά από έξω προς τα μέσα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, αλλά να μη στεγνώσουν.
  4. Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ σε ζεστό πιάτο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών