ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουφλέ παρμεζάνΣουφλέ παρμεζάν
15' προετοιμασία
25' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα γρήγορα μάφινς με ροκφόρ και καρύδια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Χτυπάμε σε άλλο μπολ το αυγό με το νερό, το ελαιόλαδο και το γάλα.
  4. Ενώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  5. Προσθέτουμε τα κομματάκια ροκφόρ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  6. Λαδώνουμε φορμάκια για μάφινς και, αν θέλουμε, τα επενδύουμε με ειδικά καραμελόχαρτα.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
  8. Ψήνουμε τα μάφινς στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε. Ιδανικά τρώγονται ζεστά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών