ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαχανόρυζο λεμονάτο με σελινόριζα, σέλερι και κουρκουμάΛαχανόρυζο λεμονάτο με σελινόριζα, σέλερι και κουρκουμά
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το λαχανόρυζο με μπαχαρικά, σταφίδες και κουκουνάρι, ξεκινάμε αρχικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το λάχανο για 5 λεπτά, να μαλακώσει λίγο. Το στραγγίζουμε.
  2. Ζεσταίνουμε τα 60 ml από το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο, το σκόρδο, το ρύζι και τα μπαχαρικά για περίπου 4-5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το λάχανο, ανακατεύουμε 1-2 φορές, ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, αλατοπίπερο και 600 ml ζεστό νερό.
  4. Μαγειρεύουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα νερό. αποσύρουμε. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο λάδι ωμό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών