ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚις ΛορένΚις Λορέν
30' προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: για φόρμα 24 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την κις με αρακά και γραβιέρα ξεκινάμε και βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζε για 10 - 12 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει.
  2. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε την ταρτιέρα.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον αρακά και τα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με την κρέμα.
  7. Προσθέτουμε τον αρακά με τα κρεμμυδάκια, το τυρί, το μυρωδικό και αλατοπίπερο.
  8. Απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα του σκεύους - κόβουμε όση εξέχει.
  9. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού.
  10. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια της τάρτας να ροδίσει και να ψηθεί η τάρτα και από κάτω.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών