Το punch, για να λέγεται punch, πρέπει να περιέχει πέντε στοιχεία: απόσταγμα, ζάχαρη, εσπεριδοειδή, νερό και μπαχαρικά. Η Πόπη Σεβαστού επιλέγει να φτιάξει το συγκεκριμένο με τσίπουρο και, αντί για νερό, να χρησιμοποιήσει τσάι μάνγκο. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τελευταίο με οποιοδήποτε τσάι μας αρέσει και τυχαίνει να έχουμε στο σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣAmaretto sourAmaretto sour, για όσους αγαπούν τα γλυκόξινα κοκτέιλ
15' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, τον ανανά και όλες τις φλούδες σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το τσίπουρο, το τσάι, το ρούμι (αν έχουμε) και τα μπαχαρικά. Αφήστε το για δύο ώρες έτσι ώστε να αρωματιστεί.
  3. Σερβίρουμε με πάγο.

Άρθρα και Συνταγές με Αλκοόλ

Άρθρα και Συνταγές με Ανανάς

Άρθρα και Συνταγές με Τροπικά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές με Τσίπουρο + Ρακή

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών