ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣHot dog για απαιτητικούςHot dog για απαιτητικούς
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Τεμάχια: 1

Διαδικασία

Για το hot dog με σπεντζοφάι

  1. Για το hot dog με σπεντζοφάι ξεκινάμε και σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
  2. Σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
  3. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πιει τα υγρά της, να μελώσει και να γλυκάνει.
  4. Προσθέτουμε τη ρίγανη στο τέλος για να μείνει ζωντανό το άρωμά της.
  5. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το λουκάνικο σε 2-3 κομμάτια ή σε ροδέλες αν δεν χωράει στο ψωμάκι που έχουμε.
  6. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το λουκάνικο στο λίπος που θα βγάλει, χωρίς δηλαδή να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία.
  7. Αν το βάλουμε ολόκληρο, το ψήνουμε αφού το χαράξουμε με ένα μαχαίρι σε μερικά σημεία και από τις δύο μεριές.
  8. Μόλις ροδίσει καλά και έχουν «στάξει» τα πιο πολλά λιπάκια του, το βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει από το περιττό λίπος.
  9. Απλώνουμε τη σάλτσα στο ψωμάκι, βάζουμε το λουκάνικο ή τα κομμάτια του λουκάνικου, κλείνουμε και απολαμβάνουμε.

Μυστικά

Πολλαπλασιάζουμε τα υλικά ανάλογα με τα... στόματα που έχουμε να ταΐσουμε ή την όρεξή μας.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών