20'
προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την κις λορέν, αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200° C (σκάλα 6 στο γκάζι).
- Στη συνέχεια, λαδώνουµε ελαφρά µια ταρτιέρα διαµέτρου 25 εκατοστών.
- Στρώνουµε οµοιόµορφα τη ζύµη, ώστε να καλύψουµε τον πυθµένα και τα τοιχώµατα.
- Την τρυπάµε µε ένα πιρούνι σε διάφορα σηµεία ώστε κατά το ψήσιµο να µη φουσκώσει.
- Ψήνουµε για 15 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Την ίδια διαδικασία κάνουµε και αν έχουµε έτοιµη ζύµη του εµπορίου.
- Χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία του φούρνου στους 180° C (σκάλα 4 στο γκάζι).
- Λιώνουµε το βούτυρο σε ένα µικρό τηγάνι και σοτάρουµε το µπέικον για 3-4 λεπτά, µέχρι να χρυσίσει.
- Το στεγνώνουµε σε απορροφητικό χαρτί.
- Αναµειγνύουµε την κρέµα γάλακτος µε τα αυγά και καρυκεύουµε µε αλατοπίπερο και µοσχοκάρυδο.
- Απλώνουµε το µπέικον στον πάτο της τάρτας και περιχύνουµε µε το µείγµα των αυγών.
- Ψήνουµε για 35-40 λεπτά ή µέχρι η γέµιση να στερεοποιηθεί.
- Αφήνουµε την κις λορέν στη φόρµα για 5 λεπτά πριν σερβίρουµε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.