Κορυφαίος συνδυασμός γεύσεων το πεπόνι με τη φέτα. Από τους αγαπημένους του σεφ Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος μας προτείνει αυτή την δροσερή καλοκαιρινή σούπα.
Το πιάτο αυτό το σέρβιραν μια εποχή στο Βαρούλκο, στο Πασαλιμάνι.
Τρεις λόγοι που το ξεχωρίσαμε:
Πρώτον, η πρωτοτυπία, η φινέτσα κι η ανάλαφρη γεύση του πιάτου: σπάνια τα φρέσκα φρούτα (και ιδιαίτερα το πεπόνι) πρωταγωνιστούν στις «μαγειρικές» των high εστιατορίων. Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο.
Δεύτερον, η απαλή μους φέτας, εμπλουτισμένη με ξύσμα λεμονιού και σχοινόπρασο, που κοντράρει μοναδικά τη γλύκα του φρούτου.
Και τρίτον, το προσούτο που χρησιμοποιείται αντί αλατιού δίνει μια έξτρα γευστική διάσταση στο φαγητό.
Όπως είπε ο Λευτέρης Λαζάρου. «Το πεπόνι με φέτα ήταν το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό από παιδί. Τον συνδυασμό τον βρίσκω ακόμα κορυφαίο. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω ένα πιάτο με τις δύο αυτές γεύσεις, με ωραίες υφές και αρμονία. Γι’ αυτό έδωσα στη φέτα τη μορφή κρέμας, που αναμειγνύεται τέλεια με τη δροσερή σούπα πεπονιού».