ΑΓΟΡΑ

Φεβρουάριος: Ποια προϊόντα βρίσκουμε τώρα στην εποχή τους

Μήνας των εσπεριδοειδών είναι ο Φλεβάρης και όλων των χειμερινών φρούτων και λαχανικών. Προς το τέλος του μήνα εμφανίζονται και οι πρώτες αγκινάρες.

01.02.2023| Updated: 03.02.2023
Φωτογραφία: Pexels
Φεβρουάριος: Ποια προϊόντα βρίσκουμε τώρα στην εποχή τους

Καλό μήνα! Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα έφτασε και μαζί του φέρνει τα αγαπημένα μας χειμωνιάτικα φρούτα και λαχανικά. Στα καλύτερά τους είναι τα πορτοκάλια Μέρλιν, τα λεμόνια και τα περγαμόντα. Προς το τέλος του μήνα θα μυρίσει Άνοιξη, η μέρα θα αρχίσει να μεγαλώνει και θα εμφανιστούν οι πρώτες αγκινάρες ακόμη και οι πρώιμες φράουλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛεμόνι: 51 γλυκές και αλμυρές συνταγές που θέλουμε να τρώμε συνεχώςΛεμόνι: 51 γλυκές και αλμυρές συνταγές που θέλουμε να τρώμε συνεχώς

Φρούτα

Είναι η εποχή για: Μανταρίνια, τώρα στην αγορά βρίσκουμε τις τελευταίες κλημεντίνες και τα τελευταία χιώτικα. Συνεχίζουν τα πορτοκάλια, στο πικ τους είναι τα Μέρλιν και είναι πιο γλυκά από ποτέ, τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ, τα αβοκάντο και τα περγαμόντα. Προς το τέλος του μήνα εμφανίζονται δειλά δειλά, οι πρώτες φράουλες.

Κατά κύριο λόγο τα παρακάτω είναι ψυγείου: Ακτινίδια, Αχλάδια, Κυδώνια, Μήλα, Νεράντζια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑβοκάντο: 25 συνταγές με τον θρεπτικό καρπόΑβοκάντο: 25 συνταγές με τον θρεπτικό καρπό

Λαχανικά

Συνεχίζει το λάχανο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Βρίσκουμε επίσης πράσα, καρότα, σελινόριζες, σέλινο, ραπανάκια, λαχανάκια Βρυξελλών, πατάτες, κρεμμύδια, παντζάρια, σπανάκι, φινόκιο, σαλάτες, μαρούλια, χόρτα καθώς και τις τελευταίες κολοκύθες. Προς το τέλος του μήνα στους πάγους θα βρούμε τις πρώτες αγκινάρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανταρίνι: 23 μοσχομυριστές αλμυρές και γλυκές συνταγέςΜανταρίνι: 23 μοσχομυριστές αλμυρές και γλυκές συνταγές

Ψάρια

Εν αφθονία το καπόνι, οι σκορπίνες, οι κουτσομούρες, τα λυθρίνια, τα μπαρμπούνια, οι παλαμίδες, οι στήρες, οι συναγρίδες, οι σφυρίδες, οι τσιπούρες και οι ροφοί.

● Δεν επιλέγουμε γλώσσα, λαβράκι και μπακαλιάρο γιατί βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών