ΕΞΟΔΟΣ

Business lunch: 10 εστιατόρια για να κλείσετε το επόμενο deal

Για να συζητήσετε, να σχεδιάσετε το καινούργιο project, αλλά και να… χαλαρώσετε λίγο τη γραβάτα και να χαρείτε το περιβάλλον και το φαγητό.

23.05.2022
Business lunch: 10 εστιατόρια για να κλείσετε το επόμενο deal

Milos

To εστιατόριο του Κώστα Σπηλιάδη, που έχει στο επίκεντρο τις πρώτες ύλες και πρωταγωνιστές τα ψάρια και τα θαλασσινά, ήταν κλασικό σημείο για business lunch από τον καιρό που βρισκόταν στο Hilton. Το ίδιο συμβαίνει και στην νέα του έδρα, στο νεοκλασικό της Κολοκοτρώνη, πίσω από την παλιά Βουλή. Υπάρχει πάντα το πολύ βολικό μεσημεριανό μενού τριών πιάτων (ορεκτικό, κυρίως πιάτο κι επιδόρπιο), πλην όμως οι περισσότεροι επιλέγουν από τον κατάλογο, προτιμώντας πιάτα που τοποθετούνται στο κέντρο του τραπεζιού − πέρα από το φρέσκο ψάρι, που στέλνουν οι ψαράδες με τους οποίους συνεργάζεται το Milos πολλές φορές και δύο φορές τη μέρα, έρχεται κι εκείνος ο πάντα δημοφιλής πύργος από κολοκυθάκια, το χταπόδι με τη φάβα Σαντορίνης κι άλλα κλασικά του ελληνικού εστιατορίου που έχει καρφώσει το σημαιάκι του σε διάφορα σημεία του κόσμου. Κάποιοι βέβαια, για πιο σύντομα επαγγελματικά ραντεβού ή ένα μικρό διάλειμμα ανάμεσα στα meetings, προτιμούν και το oyster bar του πρώτου ορόφου.

Κολοκοτρώνη 3-5, Τ/216-60.03.320

 

Bασίλαινας 

Στα τραπέζια του σύγχρονου ελληνικού εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα στα Ιλίσια τα μεσημέρια βλέπεις συχνά γιατρούς, δικηγόρους κι επιχειρηματίες. Τα γεύματα εργασίας εδώ έχουν τις περισσότερες φορές άρωμα θάλασσας. Η περίφημη ταραμοσαλάτα, που έχει επαινεθεί πολύ, τα μπαρμπούνια σαβόρο, με την τραγανή κρούστα και την γεμάτη γεύση σάλτσα με ντομάτα, παλαιωμένο ξίδι, σταφίδα, κουκουνάρι και δενδρολίβανο, που είναι από τις πιο ωραίες φετινές σπεσιαλιτέ του σεφ Μάνου Γαρνέλη, αλλά και σφυρίδες, σκορπίνες, χριστόψαρα και ούτω καθεξής μπαίνουν στη μέση, με τους συνδαιτυμόνες να ανοίγουν και μια Σαντορίνη ή κάποιο άλλο λευκό από την κάβα του. Πέρα από το να επιλέξουν à la carte, όσοι καθίσουν για μια επαγγελματική συνάντηση μετά φαγητού στο πιο πριβέ μοναστηριακό τραπέζι στο πάνω επίπεδο για περισσότερη, στο αίθριο στο μπροστινό κομμάτι του μαγαζιού ή στο πράσινο της πλατείας Μαδρίτης −τα καλύτερα σημεία για πιο ήσυχη κουβέντα βρίσκονται στις άκρες του κήπου− μπορούν να προτιμήσουν, μετά από συνεννόηση, κάποιο από τα τέσσερα εταιρικά μενού που προτείνονται (είναι διαμορφωμένα για να μοιράζονται ανά τέσσερα άτομα), αλλά και κάποιο από τα τρία πακέτα ποτών.

Βρασίδα 13, Ιλίσια, Τ/210-72.10.501 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣε αυτά τα εστιατόρια αφήστε χώρο για γλυκόΣε αυτά τα εστιατόρια αφήστε χώρο για γλυκό

 

Αthenée 

Στον ίδιο χώρο που στέγαζε το ιστορικό καφε-ζαχαροπλαστείο Ζόναρς που υπήρξε για πολλές δεκαετίες στέκι της πολιτικής, καλλιτεχνικής και κοσμικής Αθήνας, το Athenée συνδυάζει καφέ, φαγητό, ποτό και περιβάλλον αστικής πολυτέλειας. Κοντά στη Βουλή, σε μεγάλες τράπεζες και γραφεία γνωστών εταιριών του κέντρου, είναι κλασικό σημείο για επιχειρηματικές συναντήσεις. Για περισσότερη ιδιωτικότητα, κάποιοι προτιμούν τα τραπέζια στο βάθος της σάλας με τη μπουαζερί και το εντυπωσιακό μπαρ, που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο λόμπι κάποιου κομψού μητροπολιτικού ξενοδοχείου. Άλλοι πάλι, όπως και πολλοί επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη για διακοπές, θέλουν για φόντο την Βουκουρεστίου. Τα εξωτερικά τραπέζια αδειάζουν και γεμίζουν αδιάκοπα. Καθώς το εστιατόριο διαθέτει έναν εκτενέστατο κατάλογο με πιάτα που κινούνται μεταξύ μεσογειακής και ασιατικής κουζίνας, θα βρείτε πολλές επιλογές σε κρέας ή ψάρι, ενώ το σούσι είναι πάντα δημοφιλές ξεκίνημα.

Bουκουρεστίου 9, Τ/210-32.51.430

 

The Zillers

Το γαστρονομικό εστιατόριο με τον κρεμαστό κήπο στους τοίχους και την βεράντα που βλέπει στην Ακρόπολη και στην πλατεία της Μητρόπολης, τα μεσημέρια είναι πιο χαλαρό. Οπότε το προτιμούν και όσοι θέλουν να κάνουν μια μικρή νόστιμη ανάπαυλα μέσα στη μέρα και όσοι αναζητούν έναν φιλόξενο χώρο για επαγγελματικές συναντήσεις, συσκέψεις και παρουσιάσεις μετά φαγητού. Για τα μεσημέρια ο πολύ ταλαντούχος σεφ Παύλος Κυριάκης προτείνει ένα πιο casual μενού με ελληνικό χρώμα (βλέπε κροκέτες φάβας με χταπόδι, μαρμελάδα κάππαρη, ρόκα, ένα γιουβέτσι σαν γεμιστά, με ντομάτα, μελιτζάνα, κουκουνάρι, σταφίδα και φέτα ή μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα ξηρής ωρίμανσης που συνοδεύεται με ζέστη σαλάτα με ντοματίνια και ρόκα). Πολλοί από εκείνους που κάθονται στα τραπέζια του για business lunch επιλέγουν ένα σερβίρισμα family style, με τα πιάτα να μπαίνουν στο κέντρο του τραπεζιού και να μοιράζονται, και κάποιο από τα ελληνικά κρασιά της λίστας − ωραίος τρόπος για να σφραγίσεις μια συνεργασία.

Μητροπόλεως 54, Τ/210.32.22.277

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ Cookoovaya ανοίγει τα φτερά της στο Σεν ΤροπέΗ Cookoovaya ανοίγει τα φτερά της στο Σεν Τροπέ

 

Cookoovaya 

Σε κοντινή απόσταση από το εστιατόριο βρίσκονται αρκετές πρεσβείες και μεγάλα ξενοδοχεία, οπότε τόσο στη σάλα με τον αστικό χαρακτήρα, που τα μεσημέρια είναι πολύ φωτεινή, όσο και στον εξωτερικό χώρο, κλείνονται πολλά επαγγελματικά ραντεβού, λίγων ή περισσότερων ατόμων. Η πλειοψηφία όσων συναντιούνται στην Cookoovaya για business lunch διαλέγoυν από τον κατάλογο, όπου συναντά κανείς πιάτα που βλέπουν με μοντέρνα ματιά την κλασική ελληνική κουζίνα, ξεκινώντας από τα ωμά και τα ζεστά ορεκτικά και βάζοντας στη συνέχεια στη μέση μεγάλα ψάρια, ψητά ή μαγειρευτά − το κερκυραϊκό μπιάνκο με τις μελωμένες πατάτες και το μπουρδέτο του Περικλή Κοσκινά είναι θαυμάσια κάθε ώρα. Η ομάσα της κουζίνας πάντως, αν της ζητηθεί, αναλαμβάνει να δημιουργήσει ειδικά μενού, προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε επαγγελματικής συντροφιάς, πάντα με την ίδια φιλοσοφία.

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια, T/210-72.35.005

 

Dopios

Ιδίως τώρα που πήρε να καλοκαιριάζει, μπορεί κανείς να αφήσει για λίγο την αίθουσα αίθουσα συσκέψεων και για μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων ή για το κλείσιμο μιας συμφωνίας να διαλέξει το προσεγμένο σύγχρονο μεζεδοπωλείο, που έχει πιάσει πόστο σε έναν πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης προικισμένο με ένα βυζαντινό εκκλησάκι κι ένα πλατάνι. Θα μοιραστεί με τους συνεργάτες του ιδιαίτερους μεζέδες του Χριστόφορου Πέσκια, όπως η ταραμοσαλάτα με τα τραγανά τσιπς γαρίδας, το τζατζίκι με το αβοκάντο, την ιδιαίτερη ρεγκοσαλάτα, το φιλεταρισμένο μπαρμπούνι (με την κρούστα ψωμιού) σαβόρο, τα νόστιμα κεφτεδάκια, τα καλοκαρυκευμένα κεμπάπ και τα γλυκάδια με την πράσινη καυτερή σάλτσα πιπεριάς.

Σκουλενίου 1, T/210-33.10.049

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒόλτα στη Λέκκα, έναν μικρό δρόμο με πολλές νοστιμιέςΒόλτα στη Λέκκα, έναν μικρό δρόμο με πολλές νοστιμιές

 

GB Roof Garden

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία είναι πολύ ατμοσφαιρικά το βράδυ που βλέπεις την φωτισμένη πόλη από τα ψηλά, και τα μεσημέρια όμως, αν κλείσεις ένα τραπέζι στη βεράντα, χαίρεσαι τη λιακάδα και την Ακρόπολη απέναντι. Στο μενού με τη σφραγίδα του Αστέριου Κουστούδη,​​ συναντά κανείς ενδιαφέροντα πιάτα που δίνουν έμφαση στα ντόπια υλικά − όπως μοσχάρι ταρτάρ με παλαιωμένο κασέρι Σοχού, πελαγίσιο μπακαλιάρο με αχνιστά όστρακα και πατάτες γιαχνί, αρνί με δυο τρόπους με ζυμαρικά γκρατινέ, ριγανάτες πατάτες, ντομάτα, γιαούρτι και ελιές Χαλκιδικής−, ​​​​ενώ αν υπάρχουν ειδικές ανάγκες ή προτιμήσεις, μπορείτε πάντα να ζητήσετε κάτι διαφορετικο. Το Winter Garden στο ισόγειο παραμένει δημοφιλές σημείο για συναντήσεις με επαγγελματικό χαρακτήρα, ενώ για ένα πιο χαλαρό γεύμα αυτού του τύπου υπάρχει και το Αtrium του Αlexander’s Lounge στον πρώτο όροφο, με τa ελαιόδεντρα, τις δάφνες και τα λουλούδια, που έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ ήσυχο.

Βασιλέως Γεωργίου Α 1, Αθήνα – Πλατεία Συντάγματος, Τ/210-33.30.766

 

Simul 

Το μοντέρνο εστιατόριο του Κολωνακίου με το ζεστό χαρακτήρα είναι ωραίο για τετ α τετ και για μικρές παρέες με γευστικές ανησυχίες, αλλά και για επαγγελματικά ραντεβού − μια στάση για μεσημεριανό στη βεραντούλα του στην ήσυχη οδό Υψηλάντου βάζει μια νόστιμη πινελιά στη μέρα. Κι εδώ οι περισσότεροι κινούνται με βάση τον κατάλογο, που έχει πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όπως η πρωτότυπη Caesar salad με καβούρι, τα ταρτάρ, στεριανά και θαλασσινά, το πρωτότυπο χοτ ντογκ μπακαλιάρου, η βαθιά νόστιμη ρεβυθάδα με το μεδούλι κι ο ιδιαίτερα αγαπημένος κόκορας με τον ντοματένιο τραχανά και το αρσενικό Νάξου. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Νίκος Θωμάς, πάντως, μαζί με την ομάδα του μπορούν, κατόπιν συνεννόησης να δημιουργήσουν κάποια μικρά εταιρικά μενού.

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, T/210-72.24.737

 

Άνετον 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aneton Restaurant (@anetonresto)

Σ’ ένα δρόμο-πέρασμα για όσους κινούνται από το Σύνταγμα προς την Πλάκα και τούμπαλιν, σε μια γειτονιά-φυτώριο εστιατορίων διαφόρων τύπων,  τα μεσημέρια δίπλα στους ξένους επισκέπτες που επιλέγουν το Άνετον για φαγητό βλέπεις, ιδίως μεσοβδόμαδα, κουστουμάτους που το προτιμούν για μια ένα νόστιμο διάλειμμα με ολίγον… brainstorming. Στο μενού του σεφ Βασίλη Ζώη, που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην κουζίνα του εστιατορίου που γνωρίσαμε στο Μαρούσι και που στη συνέχεια μετακόμισε στο κέντρο, συναντά κανείς πιάτα όπως η σαλάτα με αρμυρίκια και καβούρι, το πικάντικο χτένι καρπάτσιο με μάνγκο, passion fruit, τσίλι, λαίμ, κίτρινη ντομάτα και φύτρες, τον μπακαλιάρο με κρέμα μαϊντανού και κρέμα από παστινάκη κι άλλα πολλά.

Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Τ/210-80.66.700

 

Τηλέμαχος Athens  

Το κρέας βασιλεύει στο κρυμμένο στο βάθος της στοάς της Πανεπιστημίου εστιατόριο του Γιώργου Τσιλιγκίρη. Ο χώρος με τον μεγάλο πολυέλαιο, τα άνετα δερμάτινα έπιπλα και τις ρετρό πινελιές έχει έναν γοητευτικό αστικό χαρακτήρα, ενώ και τα τραπέζια της στοάς είναι δημοφιλή. Ταρτάρ, καρπάτσιο, κοντοσούβλι μαύρου χοίρου, rib eye, Τ-Bone και πολλά ακόμη εγγυώνται ένα κρεατόφιλο γεύμα εργασίας κι αν η ομάδα εργασίας αποφασίσει να χαλαρώσει λίγο τις γραβάτες, μπορεί να πάρει μια γεύση της λίστας κρασιών που φτάνει τις 250 ετικέτες, εστιάζοντας στη Ελλάδα, τη Γαλλία και στους αμπελώνες του νότιου ημισφαιρίου. Υπάρχουν προτεινόμενα ατομικά μενού με 30 και 40 ευρώ, ενώ για κάποιες εταιρικές συναντήσεις, κατόπιν συνεννόησης, δημιουργούν μενού βάσει των προτιμήσεων και του κόστους που έχετε προγραμματίσει.

Πανεπιστημίου 10, Τ/210-36.13.300

 

 

 

All day

Για κρέας

Για ψάρι

Εστιατόρια

Αθήνα

Κολωνάκι

Πλάκα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών