Τα σιροπιαστά ήταν, παραδοσιακά, στην Ελλάδα τα «καλά» μας γλυκά. Τα πλουσιοπάροχα αυτά γλυκά με το λαχταριστό «ζουμάκι», που συνήθως απαιτούν παραπάνω κόπο και χρόνο, συντρόφευαν γιορτινές μέρες και επίσημες περιστάσεις. Ο μπακλαβάς, το γαλακτομπούρεκο, η καρυδόπιτα κ.ο.κ. ήταν σταθερές και εγγυημένες επιλογές πολύ πριν εμφανιστούν στα μέρη μας οι τούρτες. Και σήμερα όμως, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να πουν όχι σε ένα καλοφτιαγμένο σιροπιαστό, ανεξαρτήτως περιστάσεως. Θέλετε μπακλαβά τραγανό και ζουμερό ή το απόλυτο ρεβανί με αυθεντική συνταγή από τη Βέροια; Σουσαμένιο σαραγλί όπως το κάνουν στον Έβρο ή μασουράκια Χίου; Γαλακτομπούρεκο με παχιά γαλατένια κρέμα, κουρκουμπίνια φούρνου ή τουλουμπάκια; Έχουμε 21 αξεπέραστες παραδοσιακές συνταγές για ονειρεμένα σιροπιαστά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚλασική τούρτα αμυγδάλουΖήτω τα ρετρό γλυκά! 21 συνταγές από τα τεφτέρια της γιαγιάς μας

Δείτε εδώ 21 αξεπέραστες παραδοσιακές συνταγές για σιροπιαστά:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών