30' προετοιμασία
45' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 1

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη.
  2. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό.
  3. Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και τη μαγιά.
  4. Φτιάχνουμε μια λακκούβα στο κέντρο των υλικών και ρίχνουμε εκεί το μείγμα με το βούτυρο και τα χτυπημένα αυγά.
  5. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι (αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι επιπλέον).
  6. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 2 ώρες ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  8. Πιέζουμε τη ζύμη με τα χέρια να ξεφουσκώσει.
  9. Ενσωματώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ζυμώνοντας με τα χέρια (αν χρειαστεί, τα βουτυρώνουμε λίγο, όπως και την επιφάνεια εργασίας).
  10. Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί καλά βουτυρωμένο.
  11. Ψήνουμε τα τσουρέκια για 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις του φούρνου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 13.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών