Τα ζυμαρικά οι Ιταλοί τα σερβίρουν συνήθως ως πρώτο πιάτο. Εμείς μπορούμε να υιοθετήσουμε τον τρόπο των γειτόνων ή να συνοδεύσουμε με αυτά το κρέας.
20'
προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'
Υλικά
Μερίδες: 6- Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τα dunderi, σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφιχτή ζύμη.
- Αν η ζύμη κολλάει, βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μικρές μπάλες και πλάθουμε την καθεμία σε κορδόνι πάχους περίπου 1 - 2 εκ.
- Κόβουμε κάθε κορδόνι με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια μήκους 2 εκ. και τα «πατάμε» ελαφρώς με τα δόντια ενός πιρουνιού για να σχηματίσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα των νιόκι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα.
- Λαδώνουμε τα dunderi, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και πιπέρι και σερβίρουμε.