Τα ζυμαρικά οι Ιταλοί τα σερβίρουν συνήθως ως πρώτο πιάτο. Εμείς μπορούμε να υιοθετήσουμε τον τρόπο των γειτόνων ή να συνοδεύσουμε με αυτά το κρέας.

15' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 21 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

  - Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφιχτή ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει, βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μικρές μπάλες και πλάθουμε την καθεμία σε κορδόνι πάχους περίπου 1 - 2 εκ. Κόβουμε κάθε κορδόνι με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια μήκους 2 εκ. και τα «πατάμε» ελαφρώς με τα δόντια ενός πιρουνιού για να σχηματίσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα των νιόκι.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τα λαδώνουμε, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και πιπέρι και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών