15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180° C (σκάλα 4 στο γκάζι). Ζεσταίνουµε το λάδι σε µια κατσαρόλα και µαγειρεύουµε τα πράσα για 10 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Καρυκεύουµε, προσθέτουµε το σκόρδο και το θυµάρι, και µαγειρεύουµε για 1-2 λεπτά.
  2. Αλείφουµε µια στρογγυλή φόρµα, διαµέτρου 20 εκατοστών, µε βούτυρο. Τοποθετούµε µία στρώση πατάτες στη βάση της φόρµας και καρυκεύουµε µε αλατοπίπερο. Απλώνουµε διάσπαρτες 3 κουταλιές της σούπας πράσο και µερικές κουταλιές µασκαρπόνε. Συνεχίζουµε να τοποθετούµε στρώσεις, ολοκληρώνοντας µε µία στρώση πατάτες και λίγο µασκαρπόνε. Περιχύνουµε µε 250 ml νερό και καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο.
  3. Ψήνουµε για 45 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο. Ψήνουµε για άλλα 15 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από πάνω.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών