ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες ογκρατέν με γιαούρτιΠατάτες ογκρατέν με γιαούρτι
15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την συνταγή γκρατέν με πατάτα και πράσο αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180° C (σκάλα 4 στο γκάζι).
  2. Ζεσταίνουµε το λάδι σε µια κατσαρόλα και µαγειρεύουµε τα πράσα για 10 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
  3. Καρυκεύουµε, προσθέτουµε το σκόρδο και το θυµάρι, και µαγειρεύουµε για 1-2 λεπτά.
  4. Αλείφουµε µια στρογγυλή φόρµα, διαµέτρου 20 εκατοστών, µε βούτυρο.
  5. Τοποθετούµε µία στρώση πατάτες στη βάση της φόρµας και καρυκεύουµε µε αλατοπίπερο.
  6. Απλώνουµε διάσπαρτες 3 κουταλιές της σούπας πράσο και µερικές κουταλιές µασκαρπόνε. Συνεχίζουµε να τοποθετούµε στρώσεις, ολοκληρώνοντας µε µία στρώση πατάτες και λίγο µασκαρπόνε.
  7. Περιχύνουµε µε 250 ml νερό και καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο.
  8. Ψήνουµε για 45 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο.
  9. Ψήνουµε το γκρατέν με πατάτα και πράσο για άλλα 15 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από πάνω.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών