15'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την συνταγή γκρατέν με πατάτα και πράσο αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180° C (σκάλα 4 στο γκάζι).
- Ζεσταίνουµε το λάδι σε µια κατσαρόλα και µαγειρεύουµε τα πράσα για 10 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
- Καρυκεύουµε, προσθέτουµε το σκόρδο και το θυµάρι, και µαγειρεύουµε για 1-2 λεπτά.
- Αλείφουµε µια στρογγυλή φόρµα, διαµέτρου 20 εκατοστών, µε βούτυρο.
- Τοποθετούµε µία στρώση πατάτες στη βάση της φόρµας και καρυκεύουµε µε αλατοπίπερο.
- Απλώνουµε διάσπαρτες 3 κουταλιές της σούπας πράσο και µερικές κουταλιές µασκαρπόνε. Συνεχίζουµε να τοποθετούµε στρώσεις, ολοκληρώνοντας µε µία στρώση πατάτες και λίγο µασκαρπόνε.
- Περιχύνουµε µε 250 ml νερό και καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο.
- Ψήνουµε για 45 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο.
- Ψήνουµε το γκρατέν με πατάτα και πράσο για άλλα 15 λεπτά, µέχρι να ροδίσει από πάνω.