Για την 27η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Δέσποινας Κωσταράκη.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα. Το στύβετε με τα χέρια και το ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τους κιμάδες. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια. Το ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο, και τα πολτοποιείτε.
  2. Ρίχνετε αυτό το μείγμα στον κιμά, προσθέτετε το αυγό, τα μπαχαρικά (πάπρικα, πιπέρι καγιέν, κύμινο, κανέλα), αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον, μέχρις ότου ανακατευτούν τα αρώματα, και στη συνέχεια πλάθετε κεφτέδες σχετικά μεγάλου μεγέθους.
  3. Τους ψήνετε σε λαδωμένη σχάρα και από τις δύο πλευρές (μέχρι να γίνουν). Σερβιρετε τους κεφτέδες ζεστούς, αν θέλετε περασμένους σε ξύλινα ή μεταλλικά καλαμάκια, συνοδεύοντας με ψημένες ντομάτες, πίτες αραβικές και γιαούρτι στραγγιστό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών