ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια με αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα και μελιτζάναΚεφτεδάκια με αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα και μελιτζάνα
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τους κεφτέδες ξεκινάμε μουλιάζοντας το ψωμί στο γάλα. Το στύβετε με τα χέρια και το ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τους κιμάδες.
  2. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια. Το ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο, και τα πολτοποιείτε.
  3. Ρίχνετε αυτό το μείγμα στον κιμά, προσθέτετε το αυγό, τα μπαχαρικά (πάπρικα, πιπέρι καγιέν, κύμινο, κανέλα), αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά.
  4. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον, μέχρις ότου ανακατευτούν τα αρώματα, και στη συνέχεια πλάθετε κεφτέδες σχετικά μεγάλου μεγέθους.
  5. Τους ψήνετε σε λαδωμένη σχάρα και από τις δύο πλευρές (μέχρι να γίνουν). Σερβιρετε τους κεφτέδες ζεστούς, αν θέλετε περασμένους σε ξύλινα ή μεταλλικά καλαμάκια, συνοδεύοντας με ψημένες ντομάτες, πίτες αραβικές και γιαούρτι στραγγιστό.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών