15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για τους κεφτέδες ξεκινάμε μουλιάζοντας το ψωμί στο γάλα. Το στύβετε με τα χέρια και το ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τους κιμάδες.
- Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια. Το ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο, και τα πολτοποιείτε.
- Ρίχνετε αυτό το μείγμα στον κιμά, προσθέτετε το αυγό, τα μπαχαρικά (πάπρικα, πιπέρι καγιέν, κύμινο, κανέλα), αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά.
- Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον, μέχρις ότου ανακατευτούν τα αρώματα, και στη συνέχεια πλάθετε κεφτέδες σχετικά μεγάλου μεγέθους.
- Τους ψήνετε σε λαδωμένη σχάρα και από τις δύο πλευρές (μέχρι να γίνουν). Σερβιρετε τους κεφτέδες ζεστούς, αν θέλετε περασμένους σε ξύλινα ή μεταλλικά καλαμάκια, συνοδεύοντας με ψημένες ντομάτες, πίτες αραβικές και γιαούρτι στραγγιστό.