ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρόνια ογκρατέν με λαχανικά και τυριά με χαμηλά λιπαράΜακαρόνια ογκρατέν με λαχανικά και τυριά με χαμηλά λιπαρά
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα mac ’n’ cheese με 3 τυριά, αρακά και μυρωδικά, ξεκινάμε βράζοντας το κοραλλάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  2. Το στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 500 ml από το νερό του. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε μαζί το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και λίγο αλάτι και πιπέρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.
  4. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε το γάλα και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο του ζυμαρικού, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά το πολύ, μέχρι το υγρό να αρχίσει να δένει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το καυτό περιεχόμενο της κατσαρόλας στον πολυκόφτη.
  7. Ξεκινάμε να χτυπάμε τα υλικά και ρίχνουμε σταδιακά το τσένταρ (ή το κασέρι), το νιώτικο κεφαλοτύρι (ή τη γραβιέρα), τον πουρέ αρακά, τον δυόσμο και τον βασιλικό. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα μια πυκνή και λεία κρέμα.
  8. Την αδειάζουμε σε ένα ταψί με διαστάσεις 25 x 35 εκ., προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  9. Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο, ανακατεύουμε απαλά και φουρνίζουμε.
  10. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να γκρατιναριστεί και να ροδίσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών