15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα pancakes

Για την γκανάς σοκολάτας

Διαδικασία

Για τα pancakes

  1. Για τα pancakes, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά και το βούτυρο ανακατεύοντας ξανά. Αφήνουμε τον χυλό να σταθεί για 10 λεπτά.
  3. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Μόλις κάψει, παίρνουμε με μια κουτάλα την ανάλογη ποσότητα μείγματος και την αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού, σχηματίζοντας έναν δίσκο διαμέτρου 7 εκ.
  5. Ψήνουμε για 2 λεπτά τη μία πλευρά και για άλλα 2 λεπτά την άλλη, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
  6. Σερβίρουμε με ζεστή γκανάς σοκολάτας.

Γκανάς σοκολάτας

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, λίγο πριν βράσει, την αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε και το μέλι.
  2. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια λεία σοκολατένια σος.
  3. Καλή ομογενοποίηση μπορούμε επίσης να πετύχουμε με το μπλέντερ χειρός, αρκεί να μην το ανασηκώνουμε, για να μη δημιουργηθούν φυσαλίδες και αφρός.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών