30' προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 43'

Υλικά

Μερίδες: για 1 πίτσα 38 - 40 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την πίτσα με μαριναρισμένα κολοκυθάκια και καπνιστό σολομό, καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κύβους 0,5 εκ. και τα βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά (όση ώρα χρειάζεται για να ψηθεί η πίτσα). Παράλληλα, απλώνουμε στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα.
  2. Ψήνουμε στους 220° C για 13 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. Ξεφουρνίζουμε.
  3. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια από τα υγρά τους και τα σκορπίζουμε ομοιόμορφα στην ψημένη πίτσα.
  4. Απλώνουμε τις φέτες καπνιστού σολομού και πασπαλίζουμε την πίτσα με μαριναρισμένα κολοκυθάκια και καπνιστό σολομό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών