Μυρωδάτη και λίγο ξινούτσικη, η πίτσα με τον καπνιστό σολομό γεμίζει με γεύσεις τον ουρανίσκο μας.

30' προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 43 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 1 πίτσα 38 - 40 εκ.

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κύβους 0,5 εκ. και τα βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά (όση ώρα χρειάζεται για να ψηθεί η πίτσα). Παράλληλα, απλώνουμε στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα.
  2. Ψήνουμε στους 220° C για 13 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. Ξεφουρνίζουμε. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια από τα υγρά τους και τα σκορπίζουμε ομοιόμορφα στην ψημένη πίτσα. Απλώνουμε τις φέτες καπνιστού σολομού και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών