ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατοσαλάτα με λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιούΠατατοσαλάτα με λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιού
10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη πατατοσαλάτα με πολύχρωμες πατάτες και μελωμένα κρεμμύδια, ξεκινάμε πλένοντας τις πατάτες και τις βράζουμε, με τη φλούδα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ελέγχουμε τρυπώντας μια πατάτα με ένα μαχαίρι.
  3. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, και τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζέστες.
  4. Τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ. και τις αδειάζουμε σε μία σαλατιέρα. Της αλατοπιπερώνουμε αμέσως.
  5. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μελώσουν.
  6. Αδειάζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι τους στις πατάτες, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τη ματζουράνα και το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
  7. Σκορπίζουμε το μαυροκούκι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών