20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αν προµηθευτούµε φρέσκα σπαράγγια, ξεφλουδίζουµε τις ξυλώδεις απολήξεις τους και αφαιρούµε τη σκληρή άκρη τους. Τα κόβουµε σε µικρές ροδέλες.Σε µια µικρή κατσαρόλα µε αρκετό αλατισµένο νερό που κοχλάζει ζεµατίζουµε τα σπαράγγια για περίπου 2 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουµε και τα βάζουµε στην άκρη.
  2. Αν προµηθευτούµε σε βάζο, τα ξεπλένουµε και τα στραγγίζουµε καλά και τα χρησιµοποιούµε κατευθείαν, χωρίς άλλη προεργασία.
  3. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180° C (σκάλα 4 στο γκάζι). Σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το κολοκυθάκι και το σκόρδο για περίπου 4 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουµε το σπανάκι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα, ανακατεύοντας, µέχρι να λαδωθεί καλά και να µειωθεί ο όγκος του.
  4. Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουµε τα σπαράγγια και τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουµε και τα αφήνουµε στην άκρη να κρυώσουν.
  5. Βουτυρώνουµε µια αντικολλητική φόρµα µε αποσπώµενο πάτο, διαµέτρου 20 εκατοστών, και την πασπαλίζουµε µε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από την παρµεζάνα.
  6. Αναµειγνύουµε το ανθότυρο, το µασκαρπόνε, τα αυγά, αλατοπίπερο και 50 γρ. παρµεζάνα µε το µείγµα λαχανικών.
  7. Αδειάζουµε το µείγµα στη φόρµα και το στρώνουµε οµοιόµορφα.  Πασπαλίζουµε µε την υπόλοιπη παρµεζάνα όλη την επιφάνεια και ψήνουµε για 30 λεπτά, µέχρι να χρυσίσει. Ξεφουρνίζουµε. Η τούρτα θα εξακολουθεί να ταλαντεύεται ελαφρώς στο κέντρο. Την αφήνουµε να κρυώσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια τη βάζουµε στο ψυγείο για 3 ώρες, µέχρι να πήξει. Τη σερβίρουµε µε µια απλή σαλάτα µε ρόκα ή ανάµεικτη πράσινη σαλάτα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών