ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσάτνεϊ μανταρίνι με τζίντζερ και θυμάριΤσάτνεϊ μανταρίνι με τζίντζερ και θυμάρι
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Βάρος: 600 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το τσάτνεϊ με σταφίδες και ξερά σύκα, κάνουμε ως εξής: Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
  2. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
  3. Ρίχνουμε το ρούμι ή το κονιάκ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον χυμό μήλου.
  4. Βράζουμε για 10 λεπτά (μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει) και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα σύκα, την κανέλα, λίγο αλάτι και το πράσινο πιπέρι.
  5. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το μείγμα να δέσει ελαφρά και να μοιάζει με σχετικά αραιή μαρμελάδα.
  6. Αν θέλουμε πιο δεμένη σύσταση, πολτοποιούμε το 1/3 της ποσότητας σε πολυκόφτη, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο τσάτνεϊ και βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Αλκοόλ

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά σύκα

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών