ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα γλιστρίδα με ντρέσινγκ γιαουρτιούΣαλάτα γλιστρίδα με ντρέσινγκ γιαουρτιού
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για τα φασολάκια με ψητό μοσχάρι και αγγουράκι, χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
  2. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ (τη φυλάμε κατά μέρος για το σερβίρισμα) και με την υπόλοιπη αλείφουμε τα μπαστουνάκια της μπριζόλας.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να μαριναριστούν.
  4. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε για 2 λεπτά σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, ώστε και να σταματήσει ο βρασμός, και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
  6. Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
  7. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας.
  8. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το κρέας για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί όσο μας αρέσει.
  9. Σκορπίζουμε την μπριζόλα μαζί με το λάδι της στα φασολάκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις πιπεριές και το δυόσμο.
  10. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο μπολ με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  11. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τα πράσινα φασολάκια με αγγούρι, δυόσμο και ψητό μοσχάρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών