ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα AnzacΜπισκότα Anzac
30' προετοιμασία
7' ψήσιμο
Σύνολο: 37'

Υλικά

Τεμάχια: 40

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπισκότα novarini με τσάι Earl Grey, ξεκινάμε χτυπώντας για περίπου 15 λεπτά τα αυγά, τους κρόκους, τις βανίλιες και τα 180 γρ. ζάχαρη μέχρις ότου πάρουμε μια πηχτή κρέμα.
  2. Σε έναν πολυκόφτη αλέθουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη (προσοχή, θα πρέπει να έχουν κρυωσει καλά). Ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδάλου στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ.
  3. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο λαμαρίνες και σχηματίζουμε πάνω στρογγυλά μπισκότα με φαρδύ στρογγυλό κορνέ (ή με ένα κουταλάκι), φροντίζοντας να αφήσουμε απόσταση μεταξύ τους, διότι σχεδόν θα διπλασιαστούν.
  4. Ανακατεύουμε τις 2 κουτ. σούπας ζάχαρη με τα φυλλαράκια του τσαγιού, πασπαλίζουμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε λίγο κατά μέρος, μέχρις ότου η επιφάνειά τους στεγνώσει και αποκτήσει μια γυαλάδα. Τοποθετούμε από 1 κυβάκι περγαμόντο στο κέντρο κάθε μπισκότου.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 7-8 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών