Οι παλιοί ρετσινάδες στο τέλος του φαγητού έτρωγαν ξινόμηλο βουτηγμένο σε κρασί. Η Πόπη Σεβαστού προτείνει ένα αφρώδες κοκτέιλ με Pet Nat ρετσίνα (ο όρος Pet Nat σημαίνει ότι η ζύμωση τελειώνει μέσα στη φιάλη παράγοντας έναν ελαφρύ φυσικό αφρισμό), λικέρ μήλου και λεπτοκομμένο ξινόμηλο που ξεπλένει το στόμα και δροσίζει στο τέλος ενός πλούσιου γεύματος. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την μπουρμπουληθρέ ρετσίνα με οποιοδήποτε αφρώδες κρασί της αρεσκείας μας, αξίζει ωστόσο να δοκιμάσουμε αυτό το ενδιαφέρον ελληνικό προϊόν με τις φυσαλίδες και τα αρώματα πεύκου και βοτάνων.
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κανάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια κρασιού με πάγο.
- Τρίβουμε λίγη κανέλα πάνω από κάθε ποτήρι και προσθέτουμε και μια κορυφή δυόσμου για ντεκόρ.