15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για την pot pie με αρακά και πανσέτα, σε μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά τον αρακά, τα μανιτάρια, το καρότο και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την πανσέτα και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κρέμα και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς το μείγμα, και αποσύρουμε.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό πυρίμαχο και βαθύ ταψί περίπου 28 εκ.
  6. Κόβουμε το φύλλο της σφολιάτας σε δίσκο με διάμετρο 3-4 εκ. μεγαλύτερη από αυτήν του σκεύους.
  7. Με τον δίσκο αυτό σκεπάζουμε το ταψί, πιέζοντάς τον στα χείλη του σκεύους, ώστε να σφραγίσει καλά και στο κέντρο να είναι κάπως «μπόσικο», γιατί, καθώς θα ψήνεται, θα φουσκώσει.
  8. Τρυπάμε προσεκτικά το φύλλο με πιρούνι σε 3-4 σημεία για να διαφεύγει ο ατμός και αλείφουμε με τον κρόκο.
  9. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να φουσκώσει.
  10. Σερβίρουμε την pot pie με αρακά και πανσέτα ζεστή.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών