ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα με πέστο ρόκας, σπαράγγια και ξινοτύρι ΊουΜακαρονάδα με πέστο ρόκας, σπαράγγια και ξινοτύρι Ίου

 

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

Σος

  1. Για να φτιάξουμε την ομελέτα με σπαράγγια, ελιές και φέτα, ξεκινάμε με τη σος. Σε ένα σκεύος χτυπάμε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Ομελέτα

  1. Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μισά σπαράγγια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό μέρος).
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε να πάει παντού το αυγό, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τις ελιές και σιγοψήνουμε μέχρι να δέσουν τα αυγά και να γίνει η ομελέτα.

Σαλάτα

  1. Βάζουμε τα σπαράγγια σε ένα μπολ και τους προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα αλείφουμε καλά και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και προσθέτουμε τη σάλτσα.
  2. Σερβίρουμε ένα κομμάτι από την ομελέτα, μερικά από τα ψητά σπαράγγια και τη σαλάτα.

Μυστικά

Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ο executive chef στα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George.

Στο ποτήρι μας: Ημίξηρα αρωματικά κρασιά όπως Μοσχάτο, αφρώδη από Ντεμπίνα, Sauvignon.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών