ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτοματίνια με αβοκάντο,  μυζήθρα και σάλτσα  με χαρουπόμελοΝτοματίνια με αβοκάντο, μυζήθρα και σάλτσα με χαρουπόμελο
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Για το κραμπλ

Διαδικασία

  1. Για το κράμπλ, σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο, τον βασιλικό, το μισό θυμάρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το κραμπλ μαζί με το υπόλοιπο θυμάρι και ζυμώνουμε με το φτερό έως ότου σχηματιστεί μια ζύμη.
  3. Τυλίγουμε την ζύμη για το κραμπλ σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Κόβουμε τα κάσιους σε κομμάτια και τη μοτσαρέλα σε κύβους και τα ανακατεύουμε με το μείγμα ντομάτας. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε το μείγμα ντομάτας.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη του κραμπλ από το ψυγείο, τη θρυμματίζουμε με το χέρι μας σε πολύ μικρά κομμάτια και καλύπτουμε όλο το μείγμα.
  6. Για τα ντοματίνια με μοτσαρέλα και αλμυρό κραμπλ, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών