10 Μυστικά για να πετύχουμε τα τέλεια pancakes

1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10-15 λεπτά.

3. Δεν ανακατεύουμε υπερβολικά τον χυλό γιατί θα γίνουν σκληρά τα pancakes.

4. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα pancakes ένα ένα, για να έχουμε χώρο να τα γυρίσουμε. Αν είμαστε πιο έμπειροι και το σκεύος είναι μεγαλύτερο ή φτιάξουμε μικρότερα pancakes, μπορούμε να ψήσουμε ταυτόχρονα το πολύ μέχρι τρία.

5. Ρυθμίζουμε την ένταση της φωτιάς σε χαμηλό επίπεδο. Δοκιμάζουμε αρχικά με μια μικρή κουταλίτσα από το μείγμα. Θα πρέπει να αρχίσει να τσιτσιρίζει με το που πέσει στο τηγάνι και η κάτω πλευρά να ψηθεί σε 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να πάρει έντονο χρώμα.

6. Ιδανικά, ένα pancake διαμέτρου 7 εκ. θα πρέπει να ψηθεί 2 λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να καεί και να μαυρίσει.

7. Πώς ξέρουμε πότε είναι έτοιμο από τη μία πλευρά για να το γυρίσουμε να ψηθεί και από την άλλη; Θα σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια.

8. Πώς το γυρνάμε; Περνάμε μια ίσια σπάτουλα ή μαρίζ στο κάτω μέρος, περίπου μέχρι τη μέση του pancake, και με μια απότομη και γρήγορη κίνηση το αναποδογυρίζουμε.

9. Αν έχουμε βούτυρο κλαριφιέ ή αιγοπρόβειο από βάζο, το προτιμάμε για να βουτυρώσουμε το σκεύος, γιατί δεν μαυρίζει και τα pancakes μας θα παραμείνουν λευκά. Βάζουμε λίγο βούτυρο στην αρχή και ξαναπροσθέτουμε μόνο αν νιώσουμε ότι αρχίζουν και κολλάνε τα pancakes.

10. Αν θέλουμε όλα τα pancakes να έχουν ομοιόμορφο σχήμα και μέγεθος, χρησιμοποιούμε ένα τσερκάκι 7 εκ. Το βάζουμε στο τηγάνι και αδειάζουμε μέσα τον χυλό. Μόλις ψηθεί η μία πλευρά του pancake, αφαιρούμε το τσέρκι.

Δείτε 24 λαχταριστές συνταγές για pancakes:

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών