ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑραβική πίτα με τόνο, κάππαρη και σάλτσα τομάταςΑραβική πίτα με τόνο, κάππαρη και σάλτσα τομάτας
10' προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 14'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις αραβικές πιτούλες με χαλούμι και ψητά λαχανικά, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ ή ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε το χαλούμι,τις πιπεριές και το κολοκύθι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο λεμόνι και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την πάπρικα.
  3. Μοιράζουμε τα λαχανικά στις αραβικές πίτες και βάζουμε από 2 φέτες χαλούμι σε κάθε πίτα.
  4. Σκορπίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τους κολοκυθόσπορους (ή σουσάμι) και τα φύλλα δυόσμου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών