Δείτε πως φτιάχνουμε την πιο εύκολη μπουγάτσα, βήμα βήμα:

(Δείτε την δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε προσεκτικά όσο τυχόν περισσεύει.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω).
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη…
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
…και τις βανίλιες.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Ζεσταίνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας πού και πού.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Προτού πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχή, ανακατεύοντας.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το στρωμένο φύλλο.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Κόβουμε σε κομμάτια.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Ψήνουμε την μπουγάτσα στον φούρνο για 45 λεπτά.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Αφού τη βγάλουμε, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Αναμειγνύουμε την άχνη με την κανέλα.
Η πιο εύκολη μπουγάτσα βήμα-βήμα
Βάζουμε το μείγμα άχνης-κανέλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και πασπαλίζουμε το γλυκό προτού σερβίρουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπουγάτσα με τυρίΜπουγάτσα με τυρί
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πιο εύκολη μπουγάτσα αρχικά, βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου.
  2. Στη συνέχεια, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε προσεκτικά όσο τυχόν περισσεύει.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω).
  4. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανίλιες.
  5. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ζεσταίνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας πού και πού.
  6. Προτού πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχή, ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  8. Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το στρωμένο φύλλο και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  9. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
  10. Κόβουμε σε κομμάτια.
  11. Ψήνουμε την μπουγάτσα στον φούρνο για 45 λεπτά.
  12. Αφού τη βγάλουμε, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
  13. Αναμεγνύουμε την άχνη με την κανέλα. Βάζουμε το μείγμα άχνης-κανέλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και πασπαλίζουμε την μπουγάτσα προτού σερβίρουμε.

Μυστικά

• Μην ξεχάσετε να κόψετε την μπουγάτσα πριν την ψήσετε γιατί μετά δεν κόβεται! • Προσοχή, αν ανοίξουμε τη σφολιάτα παγωμένη, σπάει. • Αν η κρέμα βγει πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αραιώσει. • Ένας εύκολος τρόπος για να απλώσουμε το πάνω φύλλο σφολιάτας είναι να μην το βγάλουμε από την πλαστική μεμβράνη που είναι τυλιγμένο, αλλά να το βάλουμε ανάποδα μαζί με αυτήν πάνω στην κρέμα, να το στρώσουμε και κατόπιν να την τραβήξουμε να βγει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 2.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών