30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2 κιλά

Διαδικασία

  1. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα με τις μπανάνες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μόνο μία βράση. Τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο όλη νύχτα.
  2. Την επομένη, αφαιρούμε τη μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για ακόμη 5 λεπτά. Δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά να πάρει η μαρμελάδα ακόμη μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία κλείνουμε αμέσως. Φυλάμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών