30'
προετοιμασία
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 30'
Υλικά
Βάρος: 2 κιλάΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα σοκολάτα - μπανάνα, ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας τις μπανάνες.
- Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα με τις μπανάνες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μόνο μία βράση.
- Τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο όλη νύχτα.
- Την επομένη, αφαιρούμε τη μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για ακόμη 5 λεπτά. Δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά να πάρει η μαρμελάδα ακόμη μία βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία κλείνουμε αμέσως. Φυλάμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.