
15'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6 ως μεζέςΔιαδικασία
- Για τις μελιτζάνες και πιπεριές σε κουρκούτι με αυγό και κρέμα γάλακτος, βάζουμε τις μελιτζάνες σε βαθύ μπολ με νερό και 1 κουτ. σούπας αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 1/2 ώρα.
- Έπειτα, τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε με τα χέρια μας και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά πάνω σε πετσέτα.
- Με τον τρόπο αυτό δεν θα απορροφήσουν πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα και θα γίνουν τραγανές.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένα κουρκούτι όχι πολύ σφιχτό.
- Περνάμε κάθε φέτα μελιτζάνας και κάθε ολόκληρη πιπεριά στο κουρκούτι μέχρι να καλυφθούν καλά και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
- Τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις ολόκληρες πιπεριές, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μυστικά για το τηγάνισμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.