15' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για τις μελιτζάνες και πιπεριές σε κουρκούτι με αυγό και κρέμα γάλακτος, βάζουμε τις μελιτζάνες σε βαθύ μπολ με νερό και 1 κουτ. σούπας αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 1/2 ώρα.
  2. Έπειτα, τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε με τα χέρια μας και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά πάνω σε πετσέτα.
  3. Με τον τρόπο αυτό δεν θα απορροφήσουν πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα και θα γίνουν τραγανές.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
  5. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένα κουρκούτι όχι πολύ σφιχτό.
  6. Περνάμε κάθε φέτα μελιτζάνας και κάθε ολόκληρη πιπεριά στο κουρκούτι μέχρι να καλυφθούν καλά και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  7. Τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις ολόκληρες πιπεριές, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μυστικά για το τηγάνισμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών