ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβυθάδα με καπνιστή πέστροφαΡεβυθάδα με καπνιστή πέστροφα Το τσάνα μασάλα σερβίρεται από πλανόδιους πωλητές, σε παζάρια ή στους δρόμους της Ινδίας, και τρώγεται με puri (είδος ψωμιού).

30' προετοιμασία
3 ώρες και 5' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 11 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πικάντικα ρεβύθια με πιπεριές, αρχικά στραγγίζουµε καλά τα ρεβύθια.
  2. Στη συνέχεια, τα βάζουµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 2 λίτρα νερό.
  3. Αφήνουµε να πάρουν βράση, αφαιρώντας προσεκτικά τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
  4. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά για 1-11/2 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν.
  5. Είναι σηµαντικό τα ρεβύθια να είναι µαλακά σε αυτό το στάδιο, γιατί δεν θα µαλακώσουν άλλο µόλις προστεθεί η σάλτσα.
  6. Στραγγίζουµε, κρατώντας το νερό τους.
  7. Σε έναν πολυκόφτη αναµειγνύουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την κοµµένη πιπεριά τσίλι µέχρι να γίνουν πολτός.
  8. Ζεσταίνουµε το λάδι σε µια κατσαρόλα και τσιγαρίζουµε το µείγµα του κρεµµυδιού σε µέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει καλά.
  9. Προσθέτουµε το κύµινο, τον κόλιανδρο, τη σκόνη τσίλι και τη σκόνη σκόρδου, και ανακατεύουµε για 1 λεπτό.
  10. Προσθέτουµε το γιαούρτι και ανακατεύουµε για 1 λεπτό.
  11. Ανακατεύοντας, προσθέτουµε 2 κουτ. σούπας από το γκαράµ µασάλα και µετά ρίχνουµε 1.200 ml από το νερό όπου έβρασαν τα ρεβύθια, λίγο λίγο, ανακατεύοντας έπειτα από κάθε προσθήκη.
  12. Αφήνουµε να πάρει βράση και χαµηλώνουµε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει.
  13. Προσθέτουµε τον πουρέ ταµάρινδου, το λεµόνι, τις ολόκληρες πιπεριές τσίλι, τα ρεβύθια, το πιπέρι και το αλάτι.
  14. Μισοσκεπάζουµε την κατσαρόλα, σιγοβράζουµε, τα πικάντικα ρεβύθια με πιπεριές, για 30 λεπτά και αφαιρούµε το λεµόνι.
  15. Μαγειρεύουµε για άλλα 30 λεπτά ή µέχρι το φαγητό να πιει όλα τα νερά του, αφήνοντας τα µαλακωµένα ρεβύθια µέσα σε µια πλούσια σάλτσα µε σκούρο καφετί χρώµα.
  16. Προσθέτουµε το chaat masala και το υπόλοιπο γκαράµ µασάλα, και, ανακατεύοντας.
  17. Ρίχνουµε µέσα τις ωµές ροδέλες του κρεµµυδιού, το τζίντζερ και τα φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού, αν τα χρησιµοποιήσουµε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ινδία».

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών