Για την 9η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Σεβαστής Πετρίδη.

5' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 11 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
  2. Βάζουμε την αραβική πίτα πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  3. Αλείφουμε την πίτα με ένα πινέλο με 1 κουταλιά λάδι.
  4. Σκορπίζουμε τα ντοματίνια, τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με το τυρί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και φουρνίζουμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η πίτα χωρίς να καεί.
  5. Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
  7. Συμβουλή: Μπορούμε να ετοιμάσουμε 2-3 πίτες και να τις ψήσουμε ταυτόχρονα στη λειτουργία του αέρα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών