ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ κρεατόσουπα της Άπω Ανατολής (με σόγια, τζίντζερ και μανιτάρια)Η κρεατόσουπα της Άπω Ανατολής (με σόγια, τζίντζερ και μανιτάρια)
30' προετοιμασία
3 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες – για 8 ως πρώτο πιάτο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούπα γκούλας (gοulash), αρχικά αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα στο μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  2. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε μπολ.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το μπέικον και το σκόρδο για 4 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τυχόν καμένα υπολείμματα.
  6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ντοματάκια, τη δάφνη, τις πάπρικες και το μοσχάρι, μαζί με το ζουμί του μπολ.
  7. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό.
  8. Δυναμώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση ξαφρίζοντας για λίγα λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες, μέχρι το κρέας να έχει μαλακώσει αρκετά.
  9. Τότε προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30-35 λεπτά, μέχρι το μοσχάρι να είναι πλέον πολύ τρυφερό και να έχουν μαλακώσει τα λαχανικά. Αν ο ζωμός έχει μειωθεί αρκετά, ρίχνουμε καυτό νερό – το φαγητό πρέπει να είναι σούπα, όχι απλώς σαλτσάτο.
  10. Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, ρίχνουμε και λίγο καυτερό μπούκοβο.
  11. Συνοδεύουμε τη σούπα gοulash με χωριάτικο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών