ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα Τom YumΣούπα Τom Yum
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε badam shorba (ινδική σούπα αμυγδάλου, ό,τι πρέπει για τον χειμώνα), ξεκινάμε βράζοντας τα αμύγδαλα σε μπόλικο νερό για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε, τρίβοντάς τα με τα χέρια μας.
  2. Τα αλέθουμε μαζί με λίγο από τον ζωμό λαχανικών σε έναν δυνατό πολυκόφτη, μέχρι να γίνουν μια πάστα.
  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σχηματιστεί μια δεμένη κρέμα. Προσθέτουμε την πάστα αμυγδάλου και ανακατεύουμε να αναμειχθεί. Ρίχνουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε και, μόλις αρχίσει να κοχλάζει, μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την εσάνς αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός (ή, αν δεν έχουμε, αδειάζουμε στον πολυκόφτη) μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  5. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών