ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓκασπάτσο: Κρύα ντοματόσουπαΓκασπάτσο: Κρύα ντοματόσουπα
30' προετοιμασία
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολάκι, το αλατίζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας (έτσι, δεν μαυρίζει στο τηγάνισμα).
  2. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει ελαφρώς και να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό το πολύ, ανακατεύοντας.
  4. Aποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Κόβουμε τα αγγουράκια κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε με ένα κουταλάκι τα σπόρια, αν έχουν. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα.
  6. Βάζουμε τις ρώγες σταφυλιού στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε.
  7. Περνάμε τον πολτό από λεπτή σήτα για να απομακρύνουμε τυχόν κομματάκια και ξαναρίχνουμε τον πολτό στο μπλέντερ.
  8. Προσθέτουμε το αγγούρι, τα σοταρισμένα σκορδοκρέμμυδα και αλατοπιπερώνουμε.
  9. Πολτοποιούμε τα υλικά καλά, μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή. Για να πετύχουμε πιο βελούδινο αποτέλεσμα, ξαναπερνάμε, αν θέλουμε, τον πολτό από τη σήτα.
  10. Με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε το γιαούρτι σε ένα βαθύ μπολ να αφρατέψει.
  11. Προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ώστε να ενωθούν τα υλικά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  12. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε τη σούπα στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
  13. Σερβίρουμε το λευκό γκασπάτσο με αγγουράκια και σταφύλια και γαρνίρουμε με τις ολόκληρες ρώγες και με λίγη πάπρικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Σταφύλι

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών