ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτα γλώσσας με ζυμαρικάΦιλέτα γλώσσας με ζυμαρικά
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φιλέτα γλώσσας με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε, σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί, τις φέτες πατάτας, το μισό ελαιόλαδο, το μισό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  3. Μετά, τις απλώνουμε μέσα στο ταψάκι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
  4. Γυρίζουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ, αφήνοντας ίδια τη θερμοκρασία.
  5. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
  6. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και βάζουμε τα φιλέτα πάνω στις πατάτες, σκεπάζοντάς τες.
  7. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο θυμάρι, το σκόρδο και την τριμμένη φρυγανιά ή το παξιμάδι (ή τα ψίχουλα του ψωμιού) και με ένα κουταλάκι απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα γλώσσας.
  8. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  9. Ξαναβάζουμε το ταψάκι στον φούρνο, σε ένα από τα ψηλά ράφια, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα και η κρούστα να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  10. Μοιράζουμε σε πιάτα τα φιλέτα γλώσσας και τις πατάτες και σκορπίζουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τι θα λέγατε για μια new age ρετσίνα, απ’ αυτές που μας κάνουν περήφανους;

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 57.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών