ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡιζότο με κολοκύθα και κασέριΡιζότο με κολοκύθα και κασέρι
25' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ριζότο με κάστανα και κολοκύθα αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σύγκλινο (αν το χρησιμοποιήσουμε) για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα δύο είδη μπούκοβου και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Έπειτα, αρχίζουμε να ρίχνουμε τον καυτό ζωμό, σε δόσεις, με κουτάλα της σούπας. Ρίχνουμε κάθε δόση όταν η προηγούμενη έχει απορροφηθεί, μέχρι τελικά να ρίξουμε σχεδόν όλο τον ζωμό ή όσο χρειάζεται ώστε το ρύζι να μαλακώσει αλλά να παραμείνει ελαφρώς τραγανό στο δόντι.
  6. Σε μία από τις τελευταίες δόσεις αλατοπιπερώνουμε.
  7. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κάστανα για 4-6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Αποσύρουμε και το ριζότο από τη φωτιά.
  10. Προσθέτουμε το νιώτικο κεφαλοτύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μισά σοταρισμένα κάστανα.
  11. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε στην άκρη για 1 λεπτό.
  12. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και μοιράζουμε σε πιάτα.
  13. Βάζουμε σε κάθε μερίδα λίγα από τα υπόλοιπα κάστανα και το τριμμένο βολάκι και σερβίρουμε αμέσως το ριζότο.

Ένα ροζέ Syrah-Grenache rouge.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών