ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚινόα με ψητές γαρίδες, λεμόνι και μυρωδικά
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις γαρίδες με αβοκάντο, ντοματίνια και δυόσμο, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αβοκάντο, τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, αλατοπίπερο, το δυόσμο και 60 ml από το ελαιόλαδο.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το λεμόνι, τον κουρκουμά και το υπόλοιπο λάδι και αλείφουμε με το μείγμα τις γαρίδες.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Τις αδειάζουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
  5. Συνοδεύουμε, τις γαρίδες με αβοκάντο, ντοματίνια και δυόσμο, με ένα αφράτο πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών