Δεν χρειάζεται να πάτε μέχρι την Μύκονο για αυτά τα λαχταριστά αυγά με λουκάνικα και ντομάτα. Ιδού η συνταγή για να τα απολαμβάνετε κάθε μέρα.
10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χωριανά αυγά Μυκόνου, αρχικά αφαιρούμε, με ένα κοφτερό μαχαίρι, το έντερο από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε τη γέμιση.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε, σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά 2 κουτ. σούπας από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με αλάτι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τη γέμιση από τα λουκάνικα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
- Φρυγανίζουμε τo ψωμί.
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα 2 αυγά μάτια.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε τις φέτες του ψωμιού.
- Ρίχνουμε από 1 γενναία κουταλιά σάλτσα με λουκάνικο πάνω στο ψωμί.
- Πάνω στη σάλτσα βάζουμε 1 κουταλιά από το αρωματικό γιαούρτι και από πάνω τα αυγά.
- Αλατοπιπερώνουμε και αρταίνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη ή θυμάρι και σερβίρουμε τα χωριανά αυγά Μυκόνου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.