Μετά το Πάσχα, που και να θέλει κανείς, δύσκολα τις αποφεύγει τις παρασπονδίες, πάντα προσπαθούμε για ένα διάστημα τουλάχιστον, να φάμε πιο ελαφριά, πιο… συνετά. Το κοτόπουλο δίνει με πολλούς τρόπους τη λύση. Με λιγότερα λιπαρά από το κόκκινο κρέας, μαγειρεύεται με αμέτρητους τρόπους κι είναι καλή ιδέα και για τις ημέρες που θέλουμε να φτιάξουμε κάτι στα γρήγορα. Ακόμη κι ένα μισάωρο να έχουμε να διαθέσουμε, μας βγάζει ασπροπρόσωπους. Με μια ωραία μαρινάδα, βέβαια, θα γίνει πιο ζουμερό.

Μπορείτε να ζυμώσετε μπιφτεκάκια κοτόπουλου, ιδίως με θυμάρι και τζίντζερ γίνονται θαυμάσια, να δοκιμάσετε το πολύ νόστιμο φιλέτο με καστανό ρύζι και γάλα καρύδας, να μαγειρέψετε το κοτόπουλο με μυρωδικά και σάλτσα λεμονιού, με σέσκουλα και σάλτσα μουστάρδας, με ντοματίνια και βασιλικό, με πιπεριές και γιαούρτι. Παρότι κανείς δε λέει όχι σε μια σούπα αυγολέμονο (είναι από τα πιο καθησυχαστικά φαγητά, του ελληνικού τραπεζιού, κουταλιά και θαλπωρή) αξίζει να δοκιμάσετε και την ταϊλανδέζικη Τοm Yum, πικάντικη, ξινούτσικη, έχει την εξωτική της γοητεία. Και θέλετε κι άλλα πιάτα με έθνικ πρόσημο, να προχωρήσετε στο σουδανικό κοτόπουλο dama, στο ασιατικό γλυκόξινο κοτόπουλο που μπορεί να συνδυαστεί με νουντλς ή ρύζι.

Παρακάτω θα συναντήσετε πολλές ακόμη συνταγές, με λευκές και κόκκινες σάλτσες, ποικίλα μπαχαρικά και μυριστικά και διάφορα συνοδευτικά, που αντλούν από την ελληνική και τη διεθνή παράδοση. Και κάθε μέρα κοτόπουλο να αποφασίσετε να σερβίρετε (λέμε τώρα), το τραπέζι σας δεν θα είναι ποτέ βαρετό.

Δείτε εδώ 23 συνταγές για ελαφριά γεύματα με κοτόπουλο:

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών