Κατσικίσια κεφτεδάκια με ντομάτα και ολίγον κεφαλοτύρι
Μια διαφορετική εκδοχή των κλασικών κεφτέδων, η διαφορά του ο κατσικίσιος κιμάς που θα σας εκπλήξει με τη γεύση του. Ιδανικό για τους λάτρεις των μεζέδων.
Για να φτιάξουμε τα κατσικίσια κεφτεδάκια με ντομάτα και ολίγον κεφαλοτύρι, ξεκινάμε σε ένα βαθύ μπολ βάζοντας όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 40 - 45 γρ. τον καθένα, και τους αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες (σε δόσεις), περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες σε πιατέλα και τους συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι ανακατεμένο με λίγη καπνιστή πάπρικα ή ένα παραδοσιακό τζατζίκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.