15'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ.Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την κις λορέν, ξεκινάμε με τη γέμιση.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καμία λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε το μπέικον, μετριάζουμε τη φωτιά και το ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να βγάλει το λίπος του, να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο λίπος του μπέικον για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γιαούρτι), το τριμμένο τυρί, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
Τάρτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα και στρώνουμε εκεί το φύλλο ζύμης κουρού, καλύπτοντας και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Κόβουμε τις άκρες της ζύμης που πιθανώς εξέχουν από το σκεύος.
- Ψήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά, ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρή.
- Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης στη μισοψημένη ζύμη και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε την τάρτα για 30-35 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα.
- Σερβίρουμε την κις λορέν χλιαρή.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.