Δείτε πως φτιάχνουμε μπουγάτσα κλασική με φύλλο, βήμα-βήμα:
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί, αλλά όχι να βράσει.
Ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το βούτυρο…
…και το σιμιγδάλι και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
Καβουρδίζουμε πολύ ελαφρά το σιμιγδάλι για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα μέσα στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί…
…και στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη βανίλια…
…και το ξύσμα.
Τα χτυπάμε ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη.
Αδειάζουμε το μείγμα των κρόκων μέσα στην κρέμα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.
Απλώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου μέσα στο ταψί βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
Αδειάζουμε μέσα την κρέμα.
Την απλώνουμε καλά με τη ράχη ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα πάλι ένα-ένα.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι όσο φύλλο περισσεύει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Στη συνέχεια κόβουμε προσεκτικά την μπουγάτσα σε μερίδες και ραντίζουμε την επιφάνειά της με νερό.
Την ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Τη σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε κομμάτι με ζάχαρη άχνη και κανέλα.