ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά ποσέ με σος BeaujolaisΑυγά ποσέ με σος BeaujolaisΘρεπτικό και πολύ νόστιμο μεσημεριανό φαγητό. Ουσιαστικά πρόκειται για αυγά μαγειρεμένα ποσέ μέσα σε ζωμό λαχανικών. Παλιά τα σέρβιραν όπως την ψαρόσουπα (χώρια τα στερεά, χώρια το ζουμί τους), όπως λέει η κ. Βασιλική Βεντούρη, που μας τα ετοίμασε. Σε μια λίγο πιο σύγχρονη εκδοχή θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον πρωινό.

10' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τα μπουλέρια, σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά, 2 λίτρα νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και τα ρίχνουμε προσεχτικά μέσα στη σούπα.
  3. Μαγειρεύουμε για άλλα 6 - 7 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι.
  4. Σερβίρουμε το φαγητό σαν σούπα ή με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά και τα αυγά ποσέ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, ενώ το ζωμό τον μοιράζουμε σε βαθιά μπολ.
  5. Στην Κίμωλο συνοδεύουν τα μπουλέρια με ξινό, που μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ξινομυζήθρα.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών