10'
προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Διαδικασία
- Για τα μπουλέρια, σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά, 2 λίτρα νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και τα ρίχνουμε προσεχτικά μέσα στη σούπα.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 6 - 7 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι.
- Σερβίρουμε το φαγητό σαν σούπα ή με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά και τα αυγά ποσέ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, ενώ το ζωμό τον μοιράζουμε σε βαθιά μπολ.
- Στην Κίμωλο συνοδεύουν τα μπουλέρια με ξινό, που μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ξινομυζήθρα.