Θρεπτικό και πολύ νόστιμο μεσημεριανό φαγητό. Ουσιαστικά πρόκειται για αυγά μαγειρεμένα ποσέ μέσα σε ζωμό λαχανικών. Παλιά τα σέρβιραν όπως την ψαρόσουπα (χώρια τα στερεά, χώρια το ζουμί τους), όπως λέει η κ. Βασιλική Βεντούρη, που μας τα ετοίμασε. Σε μια λίγο πιο σύγχρονη εκδοχή θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον πρωινό.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά, 2 λίτρα νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και τα ρίχνουμε προσεχτικά μέσα στη σούπα. Μαγειρεύουμε για άλλα 6 - 7 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι. Σερβίρουμε το φαγητό σαν σούπα ή με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά και τα αυγά ποσέ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, ενώ το ζωμό τον μοιράζουμε σε βαθιά μπολ. Στην Κίμωλο συνοδεύουν τα μπουλέρια με ξινό, που μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ξινομυζήθρα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών