Μια ανοιξιάτικη εκδοχή της ιταλιάνικης σούπας.
15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον αρακά, τα σπαράγγια και τα γλυκά χόρτα.
- Ανακατεύουμε 1-2 φορές και προσθέτουμε το νερό (ή σπιτικό ζωμό, αν έχουμε). Όταν η σούπα πάρει βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε τη μινεστρόνε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.