ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜινεστρόνε από την ΤοσκάνηΜινεστρόνε από την Τοσκάνη
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε «πράσινο» µινεστρόνε εξπρές, αρχικά σοτάρουμε, σε μια κατσαρόλα, στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά, τα σπαράγγια και τα γλυκά χόρτα.
  3. Ανακατεύουμε 1-2 φορές και προσθέτουμε το νερό (ή σπιτικό ζωμό, αν έχουμε).
  4. Όταν η σούπα πάρει βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε τη μινεστρόνε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό.
  5. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Σερβίρουμε, το «πράσινο» µινεστρόνε, σε μπολ πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 97.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών