Μια ανοιξιάτικη εκδοχή της ιταλιάνικης σούπας.

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον αρακά, τα σπαράγγια και τα γλυκά χόρτα.
  2. Ανακατεύουμε 1-2 φορές και προσθέτουμε το νερό (ή σπιτικό ζωμό, αν έχουμε). Όταν η σούπα πάρει βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε τη μινεστρόνε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών