Κάτι πράσινο, κάτι δροσερό, κάτι για το απαραίτητο «κρατς»: χωρίς σαλάτες πασχαλινό τραπέζι δεν γίνεται. Δίπλα στο κυρίως θέμα της ημέρας, το αρνί με την τραγανή του πετσούλα, αλλά και τους υπόλοιπους λαχταριστούς μεζέδες της γιορτής, όπως το κοκορέτσι, τα γαρδουμπάκια και τα φρυγαδέλια, οι σαλάτες έρχονται να ισορροπήσουν την λιπαρότητα του γεύματος και να μας δροσίσουν.
αγκινάρες, τον ολόγλυκο φρέσκο αρακά και τα λεπτεπίλεπτα σπαράγγια που δίνουν γεύση και χαρακτήρα στις σαλάτες. Με τα αυγά που τσουγκρίσαμε, με λιαστές ντομάτες, με κρίταμο και κάππαρη ή με αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και τυριά μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις πρασινάδες και να τις χαρούμε με ένα ξινό, ανανεωτικό ντρέσινγκ στο πιο ωραίο τραπέζι της χρονιάς.
Ο ερχομός της Άνοιξης φέρνει εξαίσια μποστανικά που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε με πολλούς τρόπους. Μαζί με τα τρυφερά μαρούλια βάζουμε στα μπολ μας φρέσκα μυρωδικά και ξινά. Τώρα είναι επίσης η εποχή για τις