Κάτι πράσινο, κάτι δροσερό, κάτι για το απαραίτητο «κρατς»: χωρίς σαλάτες πασχαλινό τραπέζι δεν γίνεται. Δίπλα στο κυρίως θέμα της ημέρας, το αρνί με την τραγανή του πετσούλα, αλλά και τους υπόλοιπους λαχταριστούς μεζέδες της γιορτής, όπως το κοκορέτσι, τα γαρδουμπάκια και τα φρυγαδέλια, οι σαλάτες έρχονται να ισορροπήσουν την λιπαρότητα του γεύματος και να μας δροσίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤι πίνουμε με τα πασχαλινά εδέσματα;Τι πίνουμε με τα πασχαλινά εδέσματα;Ο ερχομός της Άνοιξης φέρνει εξαίσια μποστανικά που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε με πολλούς τρόπους. Μαζί με τα τρυφερά μαρούλια βάζουμε στα μπολ μας φρέσκα μυρωδικά και ξινά. Τώρα είναι επίσης η εποχή για τις αγκινάρες, τον ολόγλυκο φρέσκο αρακά και τα λεπτεπίλεπτα σπαράγγια που δίνουν γεύση και χαρακτήρα στις σαλάτες. Με τα αυγά που τσουγκρίσαμε, με λιαστές ντομάτες, με κρίταμο και κάππαρη ή με αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και τυριά μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις πρασινάδες και να τις χαρούμε με ένα ξινό, ανανεωτικό ντρέσινγκ στο πιο ωραίο τραπέζι της χρονιάς.

Δείτε εδώ 25 συνταγές για ανοιξιάτικες σαλάτες:

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών